设计街成立了,我们将会给设计爱好者提供更多风格的创意图片,另外,我们拥有强大的设计团队,如果您需要设计,可以联系我们!

149平米新北市林公寓设计

创意家居 dstreet 682次浏览 3个评论

此案坐落于淡水河畔边,从客餐厅和主卧室看出去都可直接欣赏到淡水河湾的景色。为了保持空间的开阔感受,设计导向主要著重于强调空间的穿透性,突显窗外的河岸风光及採光面向的优势。所以为了让採光更大面积地纳入公共空间,我们将区分客厅与主卧室的电视牆面以穿透的L型的金属框架作为隔间,在视觉上将电视背牆与天花、牆柱托开。客厅及卧室透过了这面窗型隔间,两室在不发一语的情境下也能透过天光共享自然;或者透过开关灯及窗帘等活动来分享生活。长时间的光影变化是自然的节奏;短时间的光影变化则是人的节奏。

This case locates at the area of Tamsui River with good daylight and visible view of riverside. There are double living rooms and three bathing areas in the original pattern plan and large public space. Duo to the foreign living experience of the owner who used to take single storage room to replace the castle with the plan of the space cleaned up. Because the living function was focused in public area, the owner hopes that the clothes and jewelry could be placed in individual space. Thus the designer removed the original wall and changed the scale of the partition wall on the floor plan. The mistress hopes us to combine the dressing room and the living room to an area. And we make the public area to a rectangle.
家饰软件配合空间,配色以重点局部式的橘红色为装点,整体空间以灰色为主要色调,经由材质的质感呈现变化。自入口玄关具有斜度的天花转折至客厅空间,整道立面选用大尺寸的水泥质感磁砖,以不间断的铺面方式,一气呵成贯穿至底端,利用延续性增加空间气度。

在客厅的展示架在设计上我们结合了屏风、沙发边几的功能,以及给屋主之一─杰克罗素犬的休憩区,屋主及宠物皆能在客厅共同愉快作息。

In order to keep the open nature in the whole space, this design focuses on the penetrability of the space. Making the view of the riverside and the advantage of the face to day lighting stand up. Designer changed the original way of the television wall and the visual view from the river mouth to river bend of the Tamsui River. The television keeps the line of sight along the living room with L type window frame. The line of sight faces to the end of the view behind the dressing room that discriminates the privacy by opening and closing the venetian blinds. The color of the furniture and space dress with part of reddish orange and the grey is the main color in the whole space changing by the quality of material. From the oblique ceiling of the entrance to living room, the designer used the big scale concrete tile to deal with the whole facade along to the end of the space. Combining the sofa and the tea table to a display shelf, it is a dividing line of an area.

When talking about the relationship with the space and the user, the designer mentions that this case is special because of the dog. This pet of the owner had been considered in this design. When the case had been finished, the dog uses the rest area beside the display shelf in the living room as the plan. Thus the present of the whole space is closer to the requirement of the owner. The designer thought the space is depend on the balance between specialty design idea and the living style of the owner. At the end, the designer added the feeling into the whole space by details. The changes with the different between the condition of space and the user’s need created the living house with the owner’s style.’

_c_xLDVNpviJeplNkhwY1z-W98ePL_z7K8GJVCluJWTUuN7HFqQ1x2UWllhzXGavFxLIvZJRrjUTPVJhu6VNneZ_dUGz4BpZBqk _c_X7ckJ7tHKNQUyaVLRBhXwjdGNqqYepHJCzsbByAA8SIY_d0c3PzMimNPlIV9tpEg_DPBH0oYHuyWSh0mD5v4J30yHanVUzpG _c_t5Rwa1lu5kFHUqoLWdikRtutyDWg3Sg3WQO2ehMQjbpRjpk8kYyyFn9tQhJbo4r0hIuIHVFiweqn_yAZY2mQ7wpHM2R0_ipK _c_StD7w0CxtDUqULSyjzGZEdDyachbqJGxQFSH0_Z8xpTPpnrW2Z8DPjQr_RcxrRPNJmeouA3UjGVivw1UvyhCpjN_EjlLbr7B _c_sm_qWC3KKgBEWQXnxpM6V8tdiMPMaz9U8Jb0VGaGbZlu3o_vv4kfZed7_BQrT_zB-1wjjQu6mLZl7CuOWKd4iztvZpygYIAT _c_pwh0ZdXIao1LdodC9tQ31mMQ-f6_Uuhg3OltVEJLGwmf_Wk0Xv8cWXFIbDUOdNzk1hNckEvnF_01eo0NA4kzDhD5HBauWz3Z _c_P-MImkTJZA75TWuf7zUYT3QvCyYZNF7IP0kYzSIfv1ObirdUaXIc2YMP7B3h12l7RuYzwrZ-bXMPC5D0mPisr8mZRzlxg9RR _c_-oe1nlSnZiTc-YCoF5OxVdKRTawNiMRdOuQM8M3tbnb3j_Kynfgml_t2kfJKFAQxrhE7ak4oRTwIUv_xQ0KLLOXYVgMtMxKw _c_m5dYm8ET5eRh5Blm9LtxAtFsBZWW4VAQt9EfKE497jQiUjgFAZ_SrVZSIjz4i2LaUS_TRUS1nyYQXCyup-0PkVSemAFJ-T1o _c_lNitRkkd-6Hroa2pPpzZNMHELjY-Eg7dAtFTy6gGibSAT0RPrhvKIGC32zyU0YKnBi_ZBcVtpHZ38UA94hq2XdhXMS1B05hi _c_lbnQ1M93mpQLi1bKoDIRIWgo4Utaj6OG32tFflyb-3qnqjRmEX5N7dR6RJQ1vMh8Am5XwDYx5mAOeq7z5pAvitfvdx3oQG-K _c_l9cxlexzHdSZsxIVYYaEF9Gy6HxgJDmyGaRrZn1ViKFcOUSin0tl4QPu5SOgvJUnZJaYs3QOsfK1dU1BKX8Yqzn_0684Hivg _c_J_MzoTpwAoGAdOnRaqevV0VqtY4-XSSVz-Ab9VIuxVTRs0jR1GcurqJGvwaSdQ3pD0yxiZ_8INobiAGXU0nYKjO_t_S3ZNVw _c_GzGH_7-ivEtVvbeox5YBl9Ow3Ijb0SSPKjoWGtpV7oyAzW5yYy0-0kwXI6V7EPJL-SZZzXyVdoG6B0XhmxhKIf5k0WKbsxiK _c_FOcGO1obUDHdF3RW82XqQE-Gh1ihe9ZnIxmt8kmQpzkZize5yeuogKlhTo9Cru7AK5hb2fFCw_EUqB000cup6aw3qhOWKwD- _c_FnGVd8P5mbmVrfYqmXBDp02fwa7kmiKA46FtrzR0i-zVZPWfnN-2gsMNl4_efj2ZNGJSFXvqfxzaaY3hsFE_utLQ3rf4YjJ7 _c_cRuGrGfdpd6auSCUHp7vWYmfdE2VYC0Xv6C2L-Eo5u5HtOA6qFNsWJawgjLQXRpAr5qGN4DFic9Qc67KIgCwoiGiMnrBgRp7 _c_CpyO6ygC3WqIXUK6fOzLyH2GYIbFxl0ymryMYTodryyotObJa2N_6jnNA5gefemv1peDAqyzuZktiepZBKKbmqIumAh2YXNN _c_B5BeA0TYfYpvbY32w-xdDqnYUdePzOXaB13FGtHUJ_gqpB_OE1dnNAacm28pHAznGzzRl8SeT5tiZ1PqWehLJ7iup_U46xaE _c_5nQ1jH9aXXaG3r3ffjHvsBTQAcW_RDLZNqristLJdnP8w0sOycQClVHl90-8XgOYo0adicb2r9E05CWBED6aY9Fa9J3rI8XD _c_1mQ8znM7rV7k59wfWDUxs5OqDR1JGEfFVEIAW__YDUy_TIBla_2xW9TVDxlRqDFHTSLyBha6fW805W3GMbMsBOzHpbVKxSh0 _c_xf9LDdCYpZ-ijIjyXzcbXXXvSgEav4_LPCoJ2cKAYYwBKaDESE5K8qnB-cXa0pI_Qo1JL0Mi6pF4VkQ0_r4MwCo8VJNpfsVk


设计街 , 版权所有丨如未注明 , 均为内容分享丨本网站采用设计街, 转载请注明149平米新北市林公寓设计
喜欢 (1)or分享 (0)
发表我的评论
取消评论
表情 贴图 加粗 删除线 居中 斜体 签到

Hi,您需要填写昵称和邮箱!

  • 昵称 (必填)
  • 邮箱 (必填)
  • 网址
(3)个小伙伴在吐槽
  1. Howdy! I realize this is kind of off-topic but I had to ask. Does operating a well-established website like yours take a lot of work? I am brand new to writing a blog but I do write in my journal daily. I'd like to start a blog so I can easily share my personal experience and views online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!
    achat ugg2015-12-16 03:21 回复
  2. Your articles are for when it aboylutels, positively, needs to be understood overnight.
    Joni2017-04-29 23:07 回复
  3. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this post plus the rest of the website is really good.